ΦΟΥΡΝΟΙ ΚΟΡΚΑΣ, Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ

Η ιστορία

Η ιστορία των φούρνων της Κοζάνης είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ιστορία της οικογένειας Κορκά.
Όλα αρχίζουν το 1909, όταν η Κατερνούλα Κορκά και ο σύζυγός της Παύλος Ι. Κορκάς, δημιούργησαν τον πρώτο δικό τους φούρνο. Εκείνη την εποχή, ο φούρνος αποτελούσε τόπο συνάντησης, όπου τα χαμπέρια έπαιρναν και έδιναν στη μικρή τότε κοινωνία της πόλης. (Aπόσπασμα από το βιβλίο του Ιωάννη Κορκά).
Η Κατερνούλα Κορκά ήταν γνωστή για τις λειτουργιές της, αλλά και την αγάπη και το μεράκι για το καλό φρέσκο ψωμί.
Την οικογενειακή παράδοση συνέχισε ο μοναχογιός της Γιάννης, που πρώτος καθιέρωσε τα παραδοσιακά “κοζανίτικα” κιχιά.
Η έδρα της επιχείρησης και το εργαστήριο παραγωγής άρτου βρίσκονται στην οδό Δεληβάνη 9.
Το 1999 η Χριστίνα Κορκά με το σύζυγό της Γιώργο Καρακούλα δημιούργησαν το πρώτο τους υποκατάστημα στην οδό Παύλου Μελά 8. Το 2012 άνοιξε το κατάστημα στην οδό Μεγ.Αλεξάνδρου 22. Ακολούθησαν, το 2017 το κατάστημα στην οδό Ι.Κακρίδη 15 και το 2019 το κατάστημα στην οδό Μοναστηρίου 72, όπου στεγάζεται και το σύγχρονο εργαστήριο ζαχαροπλαστικής.

pro-9